Recept

Säsongsanpassade recept finner du på vår branschorganisations webbplats

Matklubben har också många smarriga recept!

 

Paul Svenssons “Vattenstekt lamm med silverlöksallad, saffran och rödbetor”

En 1000-årig spansk matlagningsteknik som ger ett fantastiskt resultat.

Ingredienser

Anvisningar:

Lägg ett lerkärl i blöt 24 h. Fyll på lerkärlet med 1 dl vatten och 1 tsk salt. Lägg lammbogen med skinnsidan neråt i kärlet och baka i ugn på 165 C i 1-1½ h. Vänd och stek ytterligare en timme, fyll ev på med lite mer vatten. Vattenstekningen gör köttet extremt mört vilket gör det lätt att separera benen från köttet.

Koka rödbetor i lättsaltat vatten med lite socker, tills en kniv lätt glider igenom. Kyl, skala och skär i klyftor. Skiva löken i tjocka lökringar och stek hastigt i stekpanna, strö över lite saffran innan du vänder löken i pannan. Täck därefter med vinäger och häll i resten av saffranet. Smaka av med olivolja , salt och svartpeppar. Bryt getosten i bitar, strimla koriander och blanda med getosten. Arrangera salladen med rödbetor blandade med lökringar och getost på ett stort fat. Servera köttet i grova bitar, gärna direkt ur lerkärlet och lägg fram grovt lantbröd som tilltugg.

http://svenska.yle.fi/recept/2007/04/01/vattenstekt-lamm-med-silverloksallad-saffran-och-rodbetor

http://www.scan.se/recept/lamm/   

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s