Menu Close

Om

Ett naturligt liv med omtanke och respekt för djuren – det är Lammgården.

Vi har en småskalig uppfödning av gotlandsfår och följer fårens naturliga livscykel. Tackorna lammar på våren och lammen diar sedan mjölk i cirka tre månader. De går sedan ute och betar fram till installning i november-december beroende på vädret. Detta ger ett smakrikt och marmorerat kött eftersom djuren växer långsamt och får röra på sig mycket. Kött från lamm som föds upp på bete har högre halt av det nyttiga fettsyran omega-3 än lamm som ätit mycket spannmålsbaserat kraftfoder. Får gillar örter, gräs o bladen på många buskar. Detta är också viktigt eftersom betesdjur gynnar den biologiska mångfalden och bevarar den öppna landskapsbilden. 

 Grovfodret, som serveras under installningsperioden december-april, har producerats lokalt i Kåshässle.


Öppettider:

Hemma på gården så säljer vi lamm- och fårskinn (inte kött), ring eller maila så bestämmer vi en tid för besök som passar oss båda. Vi har inga bestämda öppettider.